top of page
Projectburo_Realisaties_023.jpg

Oplossingen in waterrecyclage met waterzuiveringsmachines voor steen

Waterzuivering met lamellen

Klanten willen bij voorkeur zo min mogelijk omkijken naar het watermanagement voor natuursteen. Een waterzuiveringsmachine voor steen is dus vaak een noodzakelijk kwaad. Een waterzuivering met lamellen is dan de ideale oplossing voor waterrecyclage in vergelijking met een traditionele silo.

Hierbij wordt het onbehandelde water afkomstig van uw productieproces in de lamellenfilter gepompt waar het langs verschillende kunststof lamellen in de tank stroomt. De lamellenscheider of lamellenbezinker zorgt voor het verzamelen en afvoeren van slib naar de tip van de bezinktank onderaan, waarna een pomp dit slib naar een BigBag filter of automatische filterpers afvoert.

Waterzuiveringsmachines tekening
  • Quasi geen opvolging

  • Eenvoudige plaatsing

  • Korte bezinkingstijd

  • Hoge prestaties

Een BCM 11.0 heeft een inhoud van 11 m³: 1000 liter omhoog pompen, betekent 1000 liter zuiver water naar buiten laten stromen. Bent u eerder op zoek naar een oplossing op maat voor de waterrecyclage van natuursteen, dan kunnen wij ook maatwerk leveren voor uw werkplaats.

Anker 1

Waterzuivering met flocculante

Waterzuivering met flocculante

Indien er bij waterrecyclage voor natuursteen echt grote volumes en perfect zuiver water vereist zijn, is een waterzuivering met flocculante de uitkomst. Deze vorm van waterrecyclage vergt wel meer opvolging in het proces.      

  • Perfect zuiver water     

  • Ideaal voor grote volumes

Waar waterzuivering met lamellen gebruikmaakt van een natuurlijke bezinking, worden er bij een waterzuiveringsinstallatie met flocculante uitvlokmiddelen ingezet. De flocculanten zorgen voor het samenkomen van vuildeeltjes, waardoor deze in vlokjes naar beneden vallen. Indien de nodige aandacht besteed wordt aan de juiste concentratie van flocculanten in functie van de samenstelling van het afvalwater, resulteert dit in volledig zuiver water.  Wij kunnen ook een grote waterzuiveringsinstallatie voorzien met maatwerk in aparte onderdelen, rekening houdend met de indeling van uw bedrijf.

Anker 2
Wenst u meer informatie over waterzuiveringsmachines, watermanagement of waterrecyclage voor natuursteen?

Neem contact op met PROJECTBURO, wij denken met u mee om tot de perfecte waterzuiveringsoplossing te komen die voldoet aan uw unieke vereisten.

bottom of page